JoomlaTemplates.me by HostMonster Reviews
Laatst bijgewerkt: vrijdag 17 maart 2023

WIJKAGENT THOM VAN HOUTUM

Sinds 1 januari 2021 ben ik wijkagent in de wijken Jagershoef, Prinsejagt en Driehoeksbos. Ook sportcomplex Eindhoven-Noord valt onder mijn verantwoording.

In 2012 ben ik begonnen bij de politie. De eerste 8 jaar heb ik gewerkt in Basisteam Maasland, dit zijn de gemeenten Oss en Bernheze. Hier heb ik in de incidentenafhandeling gewerkt. Mijn neventaken waren ondermijning, social-media en horeca- en evenementencoƶrdinator. Voordat ik bij de politie kwam heb ik 4 jaar bij de Koninklijke Landmacht gewerkt en de Hbo-opleiding Integrale Veiligheid afgerond.

Ik ben mijn functie als wijkagent midden in de coronatijd begonnen. Dit zorgde er helaas voor dat ik, vanwege andere werkzaamheden en beperkingen, minder in de wijk aanwezig kon zijn. Gelukkig is corona inmiddels enigszins naar de achtergrond verdwenen en keert het 'normale leven' terug. Dit wil zeggen dat ik vaker in de wijk ben of voor de wijk aan het werk ben, zowel opvallend als onopvallend. Steeds meer wijkbewoners weten mij te vinden en de professionals in de wijk zijn goed op elkaar ingespeeld.

Als wijkagent ben ik het eerste aanspreekpunt voor wijkbewoners als het gaat om veiligheid. Samen met collega's van basisteam Eindhoven-Noord en andere ketenpartners, zoals o.a. de gemeente, woningbouw, WIJ Eindhoven, zorginstanties et cetera, probeer ik te zorgen voor een zo veilig mogelijke wijk. Naast wijkagent vervul ik nog een aantal andere neventaken bij de politie.

Een veilige wijk en een fijne leefomgeving creƫren we samen. Schroom dan ook niet om mij aan te spreken tijdens mijn rondje in de wijk (auto, fiets of motor). Dit waardeer ik enorm en helpt mij, mijn ketenpartners en uiteindelijk ook u als wijkbewoner. Ook via politie.nl, 0900-8844 of mijn persoonlijke Instagrampagina kunt u mij bereiken. Voor een veilige wijk zorgen we samen! Heeft u vragen of opmerkingen dan hoor ik het graag.

BEREIKBAARHEID

"Ik ben te bereiken via het algemene politie telefoonnummer: 0900-8844. Of u kunt gebruik maken van het contactformulier op politie.nl. Bel bij spoedgevallen altijd 112!"

TIPS

Een groot deel van de jaarlijks door de politie opgeloste misdrijven is te danken aan tips. Wie iets wil melden over een misdrijf, kan dat 24 uur per dag doen; telefonisch, per mail, brief, of mondeling in het politiebureau. Een andere optie is Meldpunt Anoniem (www.meldmisdaadanoniem.nl of 0900-8070). Als het maar gebeurt. Dan kan de politie de daders aanpakken en wordt het gebied voor iedereen weer veiliger.

Hits: 4258